Det å ha en god digital velkomst for kundene dine kan være av stor betydning for hvordan de oppfatter selskapet ditt. Det første inntrykket kan være avgjørende for om kunden velger å fortsette å handle hos dere eller om de går til konkurrenten. Derfor er det viktig å legge ned litt ekstra innsats i å skape en god start på kundereisen.

En måte å gjøre dette på er ved å sende ut en velkomst-e-post til nye kunder. Dette kan være en fin måte å introdusere selskapet ditt for kunden, samt hvordan få dem i gang med valget de nettopp har tatt.

En annen fordel med å sende ut automatiserte velkomst-e-poster er at det sparer tid. Man trenger ikke å følge opp manuelt med hver eneste nye kunde, da e-posten blir sendt ut automatisk. På denne måten kan man bruke tiden sin på andre viktige oppgaver i selskapet.

Hvis du ønsker å bygge slike automatiserte velkomst-e-poster for ditt selskap, kan Brainwaves hjelpe deg med dette. Vi har erfaring med å lage slike e-poster og kan tilpasse dem etter dine kunders behov.

Fikk du e-poster av Arendal Business Summit før arrangementet?

 

Se hvordan vi kan gjøre det samme for ditt selskap eller arrangement!

You have Successfully Subscribed!